foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
MOB +387 66 432 455
e-mail: rkt@radioklub.org

baner 180x180

Prijavljivanje korisnika

Molimo Vas da prilikom registracije, ako ste radio-amater i imate pozivni znak, za korisničko ime koristite svoj pozivni znak. Hvala!

Poslednje registrovani

  • rktadminko

Brojač posjeta sajta

Danas 31

Juče 46

Ove sedmice 141

Ovaj mjesec 950

Ukupno 2448644

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Propagacije

U subotu u 14:30h MEZ se sakuplja ekipa koja će raditi takmičenje: Zoran E73S, Mladen E73RO i Srđan E78CBi, krećemo put Leotara, gdje nas je sve čekalo spremno, osim što qsomap-kupsrrs10
smo zbog sigurnosti antenski sistem ostavili 3m niže od planirane visine i to je trebalo da odradimo po dolasku. Međutim, pred naš sam polazak na Leotar sam vrh planine biva obavijen oblacima, a to je automatski značilo i određeni problem sa vjetrom. Po dolasku na Leotar shvatamo da od podizanja atena nema ništa, jer jaki udari vjetra ne dozvoljavaju da popustimo ankere stuba, tako da rad u kontestu počinjemo sa prilično nisko postavljenim antenskim sistemom.

Sami početak kontesta biva obećavajući, ali nakon 30-tak minuta "ponestaje materijala", jaki signali bivaju odrađeni, ali sa ostalim počinju problemi. Ipak prvih par časova rada donosi solidan skor u poređenju na prethodne godine, a kako smo dublje ulazili u noć čujnost postaje sve slabija. S obzirom da smo u novi dan ušli sa skoro 30-tak qso više nego bilo kada ranije, lakše nam pada noćna tišina.

Sa svitanjem ponovo kreće malo bolja aktivnost, ali ne onako kako smo naučili od ranije. Ponajviše nas muči što imamo manji skor prema YU, a istovremeno radimo YO i LZ stanice. Takođe u par navrata imamo problema da uradimo i neke E7 stanice, a preko njih radimo HA i OM.

Pošto već oko 09h UTC imamo skor ravan dosada najboljem zabilježon, postaje nam jasno da ćemo do kraja imati značajno bolji rezltat od bilo kog prijašnjeg što nas jako veseli. Nekome ovo može da zvuči čudno, ali radaditi iz JN92, nije ni približno isto kao raditi iz JN84, JN94, KN04 i slično. Naše zadovoljstvo bi sigurno bilo mnogo veće da smo ulogovali bar neku SP, DL ili F stanicu, ali to će ostati za neku sledeću priliku.

I nak raju evo malo i statistike. Urađeno je 153 QSO, ostavreno 62700 poena, 54 UL, 14 DXCC, ODX od 815 km sa OK1KJB iz JN79IO, QRB/QSO od 410 km.
vhfkupsrrs2010ul
Kao što rekosmo na početku, ovaj kontest i rezultat su nam stvarno došli kao šlag na sve prethodne , jer konačno je pomjerena granica sa 133 QSO-a.

Nadamo se da ćemo konačno u narednoj sezoni biti mnogo tehnički spremniji, da ćemo u međuvremenu malo analizirati aktivnosti nekih nama zaniljivih učesnika i pravaca, posebno NW pravac, da bi smo vidjeli gdje gubimo poene i gdje treba ubuduće da više okrećemo antene. Slijedi aktivna jesen i zima priprema za narednu UKT sezonu. Do slušanja u nekom od narednih kontesta, 73!

vhfkupsrrs2010stat


U fotogaleriji sajta možete pogledati fotoalbum ovog takmičenja.

E73DPR je osnovni pozivni znak Kluba koji je u upotrebi za svakodnevne aktivnosti. Ovaj znak je u opticaju od 28. marta 2008. godine. Od osnivanja Kluba 1948. godine pa do 28.marta 2008. godine Klub je bio prepoznatljiv po pozivnom znaku YU4DPR.

E73ETB i E73ATB su pozivni znaci koji se rijeđe koriste. E73ETB je pozivni znak PPS na planini Leotar. E73ATB je pozivni znak koji se povremeno koristi za aktivnosti PPS Tuli.

E7TT je takmičarski pozivni znak Kluba. Koristi se isključivo za takmičarske aktivnosti u međunarodnim i domaćim takmičenjima.

E79VTB je pozivni znak magistralnog repetitora RV52 (R2). Repetitor se nalazi na planini Leotar, 4km sjeverno od Trebinja, 1228mnm, LOC JN92ER. Više info o ovom repetitoru možete pogledati u sekciji "repetitori".

E79WTB je pozivni znak lokalnog VHF repetitora RV48 (R0). Repetitor se nalazi na brdu HUM, 2 km južno od Trebinja, 400mnm, LOC JN92DQ. Više info o ovom repetitoru možete pogledati u sekciji "repetitori".

Content Tabs Plugin Joomla