^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


E73DPR & E7TT

CW --- SSB --- RTTY --- PSK

HF --- VHF --- UHF

DX --- CONTEST

RADIO KLUB "TREBINJE" - Trebinje

AGM

EPCmember

wsjtmember

lotw-log

Statistika posjeta

2455635
Danas
Juče
Ove sedmice
Poslednje sedmice
Ovaj mjesec
Poslednji mjesec
Sve
65
513
2369
1325217
10164
26025
2455635

Server Time: 2020-07-15 03:06:51

e73s 2016

U januarskom broju magazina "CQ" objavljeni su rezultati prošlogodišnjeg takmičenja "CQ WW VHF". Ovo takmičenje je već 4 godine prisutno u klupskom kalendaru aktivnosti. Pošto propozicije omogućavaju rad na 50 MHz samo u SO kategoriji, takmičenje je za Klub odradio Zoran, E73S.

Register to read more...

e7tt iaru r1 6m 2016 grip

Prema prvim preliminarnim rezultatima objavljenim na kontest robotu IARU R1 u ovogodišnjem takmičenju IARU R1 50 MHz E7TT tim se plasirao na veoma visoko 6. mjesto u MO kategoriji u konkurenciji 115. učesnika, čime je ponovljen prošlogodišnji plasman.

Register to read more...

cqwwObjavljeni su rezultati prošlogodišnjeg CQ WW VHF takmičenja, u kome je učestovao i naš Klub u kategoriji Multi-Op , a E7TT tim su činili Zoran, E73S i Mladen, E73RO. Iako propagacije u vrijeme održavanja takmičenja nisu bile ni približno dobre kao što je to bilo u prethodnim godinama, ostavren je zapažen rezultat, 7. mjesto u kategoriji MO. Ako se uzme u obzir činjenica da već godinama u ovom značajnom VHF takmičenju učešće uzima samo nekoliko E7 stanica onda je ovaj rezultat još značajniji. U Top-Ten plasmanu našao se i drugi E7 učesnik. Vlado Lesjak , E70T koji je zauzeo takođe veoma dobro 9. mjesto u kategoriji SO. 


Rezultate možete pogledati na sajtu CQ WW VHF.

Prilog u pripremi

Obrada prilopga u toku.

iarur6m 2013 4aVeć četvrtu godinu za redom Klub je redovan učesnik takmičenja "IARU R1" i "Tesla emorija" na 50Mhz. Ipak, naše prvo učešće 2010. godine ostaje za sada u statistici kao najuspješnije po broju urađenih veza i lokatora, a nakon toga iz godine u godinu konačni skorovi su sve slabiji, ali ne samo kod nas već generalno. Moglo bi se reći da propagacije mnogo i ne prate neke zakone vezane za maksimum solarnog ciklusa.
Plan je bio da ove godine takmičenje radimo sa naše PPS lokacije na vrhu Leotara, da koristimo antenski sistem 2 x 6 el. by YU7EF, podignut na Clark stub 10m, sa eksternim LNA i PA cca 500-600W. Ipak, plan je jedno, a realnost je nešto sasvim drugo. Dva dana pred takmičenje krećemo put vrha Leotara, ali negdje na pola puta do vrha stajemo zbog radova na sanaciji puta prema vrhu Leotara i saznajemo da neće biti moguće da izađemo na vrh, jer je u toku betoniranje puta i trajaće narednih desetak dana.

Register to read more...

6mant Objavljeni su rezultati prošlogodišnjeg 50 MHz IARU R1 takmičenja. Naš Klub već tri godine zaredom uzima učešće u ovom sve masovnijem takmičenju našeg regiona. Iako smo ovo takmičenje radili sa lokacije koja nije baš najpogodnija za 6m aktivnosti u konačnom plasmanu smo osvojili 9. mjesto u kategoriji MO, što je značajan uspjeh u odnosu na prošlogodišnji plasman na 44. mjestu.
Pored našeg Kluba u ovom takmičenju su još učestvovale dvije E7 stanice. E7DX (E74EBL) koja je osvojila odlično 3. mjesto u MO kategoriji i E73FDE sa osvojenim 63. mjestom.
Već duži niz godina klubovi E74EBL, E73FDE i naš Klub E73DPR, sva tri članovi SRRS, su najaktivniji klubovi na "magičnom" bandu iz BiH.
Ovaj značajan uspejh će sigurno biti dodatni "vjetar u leđa" da se potrudimo da i ove godine ponovo pokušamo da budemo među prvih deset u ovom takmičenju.
Rezultate možete pogledati ovdje.

6mTesla 2012 1 Već treću godinu klub uzima učešće u sve popularnijem VHF takmičenju 50 MHz IARU R1, kao i takmičenju "50 MHz Tesla memorijal" koje se održava paralelno. Ove godine takmičenje smo radili sa lokaciej Tuli ,670 masl, iz lokatora JN92EP, jer je lokacija na Leotaru, odakle smo radili rethodnih godina, trenutno nepogodna za rad zbog gradnje stambenog objekta tik uz mikrolokaciju, tj. klupski kontejner.

Za razliku od prethodnih godina propagacije su bile slabije i velika sreća je da smo na samom početku u prvom času ugrabili jedno otvaranje prema G , ON i PA što nam je stvorilo solidan skor u odnosu na većinu drugih učesnika sa kojima smo kasnije radili. Iskustvo i statistika iz ranijih godina su nas naveli da u vremenu od 00-05h MEZ nema aktivnosti, učinak je veoma malen, pa smo to vrijeme koristili za odmor i nastavak rada u ranim jutarnjim časovima.
Drugi dan smo očekivali još jedno otvaranje prema G i DL, ali se ono nije desilo. Ipak, desilo se otvaranje prema EA i UR, tako da smo takmičenje završili sa skorom od 206 qso, 282083 poena, 99 UL, 28 DXCC, ODX 2391km i prosječnim qso od 1369.8km.

Možda bi ovaj skor bio i malo bolji, za određeni broj tropo veza sa I, YU stanicamam da smo radili sa Leotara, ali i ovo možemo smatrati solidnim rezultatom, ako se uzmu u obzir loše propagacije i znatno niža radna kota u odnosu na ranije godine, kao i generalno slab učinak svih koje smo čuli i sa kojima smo radili.

Register to read more...

SecondPlace U ovogodišnjem 50MHz takmičenju "Tesla Memorijal", koje tradicionalno organizuje Saveza radio-amatera Vojvodine, naš klub je osvojio drugo mjesto u kategoriji NON-YU, više operaratora. Ovogodišnje takmičenje je rađeno sa takmičarske lokacije PPS "Tuli", koja je znatno niža i nepovoljnija od naše standardne lokacije za UKT aktivnosti PPS-a "Leotar", ali više razloga je uticalo za ovakav izbor.

Klub je prije dvije godine baš u ovom takmičenju debitovao na šest metarskim takmičenjima i tada smo osvojili 3. mjesto, prošle godine smo osvojili 1. mjesto, tako da je ovogodišnji plasman na 2. mjesto sasvim zadovoljavajući, ako se uzme u obzir značajno lošija pozicija za tropo rad, nego što je vrh Leotara.

Takmičenje je rađeno sa sledećom opremom: Yaesu FT-897D, QRO 600W-700W, LNA , 6+6el. bim EF0606W1. Takmičenje su radili operatori: Zoran E73S i Mladen E73RO.

Kompletan pregled rezultata možete pogledati na ovom linku: Tesla memorijal.

 

pokal2Još jedno priznanje za aktivnost kluba na 6m u 2011. godini. U proteklom takmičenju "Tesla memorijal 2011" na 50Mhz, klub je učestvovao u kategoriji NON-YU klubovi i osvojio prvo mjesto u navedenoj kategoriji..

Da se upoznamo

e73s.jpg

DX robot

 
 

SOLAR ACTIVITY
Solar X-rays

Geomagnetic Field


DX ROBOT
VHF Aurora

144 MHz E-Skip

MS activity

MUF & Es activity

 

Poslednji preuzeti fajlovi

Top 5 - preuzimani fajlovi

eQSL.cc

Provjerite Vaš eQSL box!
Unesite Vaš znak i pritisnite
Provjeri


Callbook search

E7 callbook lookup:


QRZ callsign lookup:

Naš Grad - linkovi

Zvanični sajt grada Trebinja

 

Turistička organizacija Trebinja