foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
MOB +387 66 432 455
e-mail: rkt@radioklub.org


Ovaj dio provjere znanja iz domaćih i međunarodnih pravila, procedura i propisa sadrži ukupno 29 pitanja (obuhvaćena poglavlja B i C plana i programa za obuku)  od kojih će vam test ponuditi (generisati) 25 slučajno odabranih pitanja. Obavezno unesite jedan odgovor na svako postavljeno pitanje da bi ste mogli dobiti povratnu informaciju o tačnosti datih odgovora, a nakon poslednjeg pitanja potvrdite sigurnosnu atispam provjeru " Nisam robot" i potvdite poslednje polje "Check my Results". Nakon toga ćete dobiti na uvid tačnost vaših odgovora na pitanja.


 

1. Da li je suprotno propisima ako radio-amater emituje izvan frekventnih opsega predviđenih za radio-amatere?2. Šta je HAM SPIRIT?3. Ko odobrava održavanje radio-amaterskih ispita u Bosni i Hercegovini:4. Skraćenica RST znači:5. Da li je potrebno pridržavati se pravila HAM SPIRITA u takmičenjima?6. Koji je uobičajeni način slanja QSL kartica?7. Šta je radio-stanica (prema ITU Radio Propisima)?8. Kako “uskočiti” u vezu između dvije stanice fonijom?9. Na kojim frekventim opsezima mogu da rade sa svojom radio stanicom radio-amateri NOVICE klase u BiH?
10. Koje značenje ima poruka sa kraticom “QRM”?11. Koje značenje ima poruka sa kraticom “QRZ?“?12. Koja skraćenica znači „Opšti poziv“?13. Kojom se kraticom označava univerzalno koordinirano vrijeme?14. Kolika je razlika TX i RX frekvencije repetitora (SHIFT) koji se koriste u BiH na 70 cm opsegu?15. Šta je IARU?16. Koja se međunarodna organizacija koja djeluje u okviru UN bavi tehničkim napretkom i razvojem telekomunikacija, međunarodnom saradnjom u cilju koordinacije, unapređenja i racionalnog korišćenja svih vrsta telekomunikacija?17. Međunarodni kod (prefiks pozivnog znaka) koji označava radio-stanicu iz Bosne i Hercegovine je:18. Radio-amater E70AB otputovao je u Austriju. Ima važeću CEPT licencu. Tokom putovanja oglašavat će se iz automobila u skladu s CEPT preporukom T/R 61-01 kao:19. Frekvencija 145.575 MHz je namjenjena za:20. Skraćenica unaprijed dogovorene veze je:User Details