^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


E73DPR & E7TT

CW --- SSB --- RTTY --- PSK

HF --- VHF --- UHF

DX --- CONTEST

RADIO KLUB "TREBINJE" - Trebinje

Sadržaji

AGM

EPCmember

wsjtmember

lotw-log

Statistika posjeta

2320688
Danas
Juče
Ove sedmice
Poslednje sedmice
Ovaj mjesec
Poslednji mjesec
Sve
1081
361
4276
1189729
10653
21600
2320688

Server Time: 2020-01-18 23:47:02

Tesla50 2011Naše prošlogodišnje prvo učešće u IARU R1 50 MHz i Tesla memorijal 50MHz kontestu i za nas iznenađujuće dobar učinak s obzirom na tehniku i dotadašnje naše iskustvo u 6m kontestima, a kasnije osvajanje tećeg mjesta u Tesla memorijalu u NONYU kategoriji, navelo nas je na razmišljanje da se malo više posvetimo radu na 6m, poboljšanju tehnike i ozbiljnije učešće u ovogodišnjem kontestu.
U planu je bilo zacrtano da sagradimo linear i poboljšamo antenski sistem sa još jednom jagicom. Ali, kako to obično biva koliko god godinu dana izgleda dovoljno vremena, na kraju ipak nije tako. Zacrtani plan je samo djelimično realizovan, ali i to je bio tehnički napredak. Napravljena je još jedan jagi antena 6 el. (EF0606W1), sagrađen je i LNA za 6m, a za linear nije bilo vremena.

Takmičenje je krenulo i početk je bio sličan prošlogodišjem, ali kako je odmicalo vrijeme u drugom satu skor je počeo da stagnira i mnogo da odstupa u odnosu na prošlu godinu.


Lakše nam je bilo kada smo i od drugih počeli da primamo manje serijske brojeve. Kako smo zalazili u noć band je postajao sve tiši. Propagacije su bile mnogo slabije nego prethodne godine, ali smo se nadali da će jutor donijeti bar malo ES otvaranja, što se i desilo, naročito prema G i UK, ali je ostalo bez otvaranja prema DL, što nam je u prethodnoj godini mnogo značilo na ukupnom skoru.

Pomalo razočarani kontest završavamo sa skorom od 167 QSO i 210838 poena. U odnosu na prethodnu godinu ovo je mnogo slabiji rezultat, ali 6m ne nosi tek tako nadimak "magični band", tako da nam ostaje nada da će i ovakav rezultat biti dovoljan, ako niišta drugo, onda bar približan plasman u TM kao prošle godine.

Do naredne godine ostaje nam da realizujemo i ostatak ranije zacrtanog plana, da sagradimo linear i time naš signal učinimo malo "čujnijim" i pri lošijim propagacijama, kao što je to bilo ove godine.

U fotogaleriji možete pogledati više detalja ovih aktivnosti.

Da se upoznamo

e73ro.jpg

DX robot

 
 

SOLAR ACTIVITY
Solar X-rays

Geomagnetic Field


DX ROBOT
VHF Aurora

144 MHz E-Skip

MS activity

MUF & Es activity

 

Poslednji preuzeti fajlovi

Top 5 - preuzimani fajlovi

eQSL.cc

Provjerite Vaš eQSL box!
Unesite Vaš znak i pritisnite
Provjeri


Callbook search

E7 callbook lookup:


QRZ callsign lookup:

Naš Grad - linkovi

Zvanični sajt grada Trebinja

 

Turistička organizacija Trebinja