^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


E73DPR & E7TT

CW --- SSB --- RTTY --- PSK

HF --- VHF --- UHF

DX --- CONTEST

RADIO KLUB "TREBINJE" - Trebinje

Sadržaji

AGM

EPCmember

wsjtmember

lotw-log

Statistika posjeta

2320519
Danas
Juče
Ove sedmice
Poslednje sedmice
Ovaj mjesec
Poslednji mjesec
Sve
912
361
4107
1189729
10484
21600
2320519

Server Time: 2020-01-18 15:02:19

e7tt sept 2012 1aI jedanaesto učešće kluba u VHF KUPU SRRS je proteklo bez nekih značajnijih pomaka u odnosu na nekoliko prethodnih godina. Moglo bi se reći da je ovogodišnji KUP protekao skoro identično kao prošlogodišnji.  Ovogodišnje takmičenje odradila je ekipa u sastavu Zoran, E73S i Mladen, E73RO, dok je učešće ostalih članova izostalo zbog neizbježnih privatnih i poslovnih obaveza.

Poučeni pozitivnim iskustvom iz ranijih godina već u srijedu pred takmičenje odvozimo i montiramo antenski sistem na našu kontest lokaciju na Leotaru. U petak  predveče odvozimo i ostatak opreme, sve povezujemo i testiramo.


U subotu ujutro odlučujemo da ponesemo još jednu jagicu 13 el.  i tranzistorski linear 170W , da nam taj antenski sitem služi za sjeverozapadnu  i centralnu Italiju, da ne gubimo vrijeme na rotiranje.  U podne stižemo na Leotar, odmah se bacamo na posao montiranja drugog stuba i postavljanja jagice i oko 13h zavrašavamo  taj posao. Do početka takmičenja odamramo uz lagano testiranje opreme.


Kao i prethodnih godina jedini cilj nam je bio da napravimo skor od 200 QSO, da pomaknemo dosadašnji prag od 179 QSO, jer bi nam to na neki način dokazalo da nismo izvukli maksimum sa ove lokacije i sa ovom opremom.

Takmičenje krećemo sa pozivanjem, ali nakon desetak minuta shvatamo da su svi okrenuti suprotno od nas i da nas ne primjećuju,  pa prelazimo na javljanje i sakupljanje ponena listajući band.  Nakon što prvi čas takmičenja prolazi sa skorom identičnim skoru u  prošlogodišnjem, dalo se naslutiti da neće biti neke velike razlike  u odnosu na prošlu godinu, jer obično taj prvi čas je udarni po broju veza, i najznačajniji za skor..  U par navrata pokušavamo pozivati , ali bez nekih značajnih rezultata, tek kada preko klastera  skrećemo pažnju na nas odrađujemo neoliko značajnijih QSO prema sjeveru. Kako je takmičenje odmicalo tako smo  sve više, kao po šablonu,  pratili skor sa prošlogodišnjim, čak i značajan broj stanica smo radili u pribižnom vremenskom periodu, što bi rekli već po navici...

I konačno završili smo  sa skorom od 169 (178) QSO, skorom od 72948 (79128)poena , 48 (44) UL,  14 (15)  DXCC, ODX 804 (852)km ,  430 (445) km/QSO  (u zagradi je prošlogodišnji učinak), što je ipak ispod očekivanog i planiranog.

e7tt vhfkup2012 mapa1     
Postkontest analiza i statistika nam pokazuje da smo ove godine ostali uskraćeni za značajan broj OK i OL stanica i da je to i razlog lošijeg skora.  Da li je  sa Leotara moguće postići  značajno bolji rezultat sa postojećom opremom  ili  ne ?  To je pitanje koje ostaje otvoreno do sledeće UKT sezone, kada ćemo sigurno pokušati sa nekim radikalnijim tehničkim promjenama na 2m.

U fotogaleriji sajta možete pogledati više foto detalja ove aktivnosti.

 

Da se upoznamo

e73s.jpg

DX robot

 
 

SOLAR ACTIVITY
Solar X-rays

Geomagnetic Field


DX ROBOT
VHF Aurora

144 MHz E-Skip

MS activity

MUF & Es activity

 

Poslednji preuzeti fajlovi

Top 5 - preuzimani fajlovi

eQSL.cc

Provjerite Vaš eQSL box!
Unesite Vaš znak i pritisnite
Provjeri


Callbook search

E7 callbook lookup:


QRZ callsign lookup:

Naš Grad - linkovi

Zvanični sajt grada Trebinja

 

Turistička organizacija Trebinja