foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
MOB +387 66 432 455
e-mail: rkt@radioklub.org

baner 180x180

Prijavljivanje korisnika

Molimo Vas da prilikom registracije, ako ste radio-amater i imate pozivni znak, za korisničko ime koristite svoj pozivni znak. Hvala!

Poslednje registrovani

  • rktadminko

Brojač posjeta sajta

Danas 17

Juče 28

Ove sedmice 186

Ovaj mjesec 595

Ukupno 2452022

Currently are 18 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Propagacije

U namjeri da budućim kandidatima olakšamo polaganje ispita za sticanje zvanja za neki od ARO razreda (klasa) u sekciji sajta ARO učionica su od nedavno dostupni testovi za provjeru znanja kandidata. Kroz testove su obuhvaćena sva pitanja koja su zvanično odobrena od Regulatorne agencije za komunikacije BiH. Radi lakše i bolje provjere znanja pitanja su obrađena kroz dva testa za svaki od ARO razreda. U ovoj fazi izrade ARO učionice testovi su javni, bez potrebe ikakve registracije na sajt, a nakon odgovaranja na postavljena pitanja kandidat će dobiti povratnu informaciju kroz koju će moći da vidi sve tačne i netačne odgovore. Test nudi manji broj pitanja od ukupnog fonda pitanja za određenu oblast koju obuhvata i za svako naredno ponavljanje testa pitanja će biti iznova slučajno izabrana (generisana), znači neće biti ponovljen isti test.
U drugoj fazi izrade ARO učionice planirano je da sva pitanja budu obrađena kroz prateće skripte. To je zadatak koji zahtjeva mnogo truda i rada na izradi. Na Internetu je moguće pronaći skripte koje prilično obrađuju ova pitanja i mogu  vam biti od pomoći dok na našem  sajtu ne bude ovaj dio obrađen.
Nadamo se da će naši on-line testovi biti od pomoći u vašoj obuci i pripremi za polaganje ispita za buduće ARO. 73!

 

E73DPR je osnovni pozivni znak Kluba koji je u upotrebi za svakodnevne aktivnosti. Ovaj znak je u opticaju od 28. marta 2008. godine. Od osnivanja Kluba 1948. godine pa do 28.marta 2008. godine Klub je bio prepoznatljiv po pozivnom znaku YU4DPR.

E73ETB i E73ATB su pozivni znaci koji se rijeđe koriste. E73ETB je pozivni znak PPS na planini Leotar. E73ATB je pozivni znak koji se povremeno koristi za aktivnosti PPS Tuli.

E7TT je takmičarski pozivni znak Kluba. Koristi se isključivo za takmičarske aktivnosti u međunarodnim i domaćim takmičenjima.

E79VTB je pozivni znak magistralnog repetitora RV52 (R2). Repetitor se nalazi na planini Leotar, 4km sjeverno od Trebinja, 1228mnm, LOC JN92ER. Više info o ovom repetitoru možete pogledati u sekciji "repetitori".

E79WTB je pozivni znak lokalnog VHF repetitora RV48 (R0). Repetitor se nalazi na brdu HUM, 2 km južno od Trebinja, 400mnm, LOC JN92DQ. Više info o ovom repetitoru možete pogledati u sekciji "repetitori".

Content Tabs Plugin Joomla