foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
MOB +387 66 432 455
e-mail: rkt@radioklub.org


U subotu ujutro odlučujemo da ponesemo još jednu jagicu 13 el.  i tranzistorski linear 170W , da nam taj antenski sitem služi za sjeverozapadnu  i centralnu Italiju, da ne gubimo vrijeme na rotiranje.  U podne stižemo na Leotar, odmah se bacamo na posao montiranja drugog stuba i postavljanja jagice i oko 13h zavrašavamo  taj posao. Do početka takmičenja odamramo uz lagano testiranje opreme.


Kao i prethodnih godina jedini cilj nam je bio da napravimo skor od 200 QSO, da pomaknemo dosadašnji prag od 179 QSO, jer bi nam to na neki način dokazalo da nismo izvukli maksimum sa ove lokacije i sa ovom opremom.

Takmičenje krećemo sa pozivanjem, ali nakon desetak minuta shvatamo da su svi okrenuti suprotno od nas i da nas ne primjećuju,  pa prelazimo na javljanje i sakupljanje ponena listajući band.  Nakon što prvi čas takmičenja prolazi sa skorom identičnim skoru u  prošlogodišnjem, dalo se naslutiti da neće biti neke velike razlike  u odnosu na prošlu godinu, jer obično taj prvi čas je udarni po broju veza, i najznačajniji za skor..  U par navrata pokušavamo pozivati , ali bez nekih značajnih rezultata, tek kada preko klastera  skrećemo pažnju na nas odrađujemo neoliko značajnijih QSO prema sjeveru. Kako je takmičenje odmicalo tako smo  sve više, kao po šablonu,  pratili skor sa prošlogodišnjim, čak i značajan broj stanica smo radili u pribižnom vremenskom periodu, što bi rekli već po navici...

I konačno završili smo  sa skorom od 169 (178) QSO, skorom od 72948 (79128)poena , 48 (44) UL,  14 (15)  DXCC, ODX 804 (852)km ,  430 (445) km/QSO  (u zagradi je prošlogodišnji učinak), što je ipak ispod očekivanog i planiranog.

e7tt vhfkup2012 mapa1     
Postkontest analiza i statistika nam pokazuje da smo ove godine ostali uskraćeni za značajan broj OK i OL stanica i da je to i razlog lošijeg skora.  Da li je  sa Leotara moguće postići  značajno bolji rezultat sa postojećom opremom  ili  ne ?  To je pitanje koje ostaje otvoreno do sledeće UKT sezone, kada ćemo sigurno pokušati sa nekim radikalnijim tehničkim promjenama na 2m.

U fotogaleriji sajta možete pogledati više foto detalja ove aktivnosti.