^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


E73DPR & E7TT

CW --- SSB --- RTTY --- PSK

HF --- VHF --- UHF

DX --- CONTEST

RADIO KLUB "TREBINJE" - Trebinje

Sadržaji

AGM

EPCmember

wsjtmember

lotw-log

Statistika posjeta

2320688
Danas
Juče
Ove sedmice
Poslednje sedmice
Ovaj mjesec
Poslednji mjesec
Sve
1081
361
4276
1189729
10653
21600
2320688

Server Time: 2020-01-18 23:47:02

 

e73dpr 6miaru2010 1Ove godine Klub je po prvi put, nakon više godina planiranja i odustajanja, uzeo učešće u sve popularnijem 50 MHz IARU R1 kontestu, a ujedno i Tesla memorijalu na 6m, koji je od ove godine pomjeren na novi termin. I pored toga što je za ovu godinu postojala čvrsta odlučnost da se učestvuje, sve ostale obaveze članova su pomjerene sa tog datuma, pred samo takmičenje se pojavio jedan veliki problem, koji je dovodio pod znak pitanja naše učešće i najavljivao mogućnost da se i ove godine desi slično kao i sa prethodnim godinama, a to je da ponovo ne učestvujemo. Loše vremenske prilike danima pre kontest i loša vremenska prognoza za vikend, tj. termin održavanja kontesta, su bile taj faktor na koji se nije moglo uticati, već samo nadati da ćemo moći da odradimo planirano.


Dan pred kontest najava nepovoljnih vremenskih prilika, kiše i grmljavine su uslovile da se brojčano smanji ekipa koja će poći na teren, jer nije bilo moguće obezbjediti smještaj za sve članove. Pošto je ovaj vikend bio i termin održavanja UHF Alpe Adria kontesta, imali smo plan da usput pokušamo da radimo i u tom takmičenju, ali to je bilo neizvodivo.
U subotu ujutro oko 10h počinje jaka kiša, upravo pred planirani polazak na PPS na Leotaru, odakle treba da radimo u takmičenju. Polazak se odlaže do prestanka padavina. Konačno oko 14h po lokalnom vremenu kiša je stala i bilo je moguće krenuti na teren.

 

qsomap

Uz kašnjenje od 40-tak minuta uspjevamo da pripremimo tehniku i krećemo sa aktivnosti. Na naše iznenađenje kada smo tehniku stavili u pogon 6m je vrvio od signala. Kao naručeno ES otvaranje prema E i NW pravcima. Povremeno statikčki šum pravi nam probleme i otežava nam rad. A onda u kasnim večernjim časovima oko nas ponovo počinju da se gomilaju kišni oblaci, kreće sijevanje sjeverno od nas na nekoliko desetina km, da bi iza ponoći to nevrijeme došlo i do nas i onda smo morali prekinuti rad. Nakon tročasovnog prekida oko 05h ujutru ponovo krećemo sa radom i onda nas ponovo nevrijeme prekida od 07-09h. Oko 09h oblaci se polagano razilaze, ponovo krećemo sa radom i polagano logujemo nove veze.

wkdul

Konačan skor je 383 QSO, 36 DXCC, 170 lokatora , QRB/QSO 1429km, ODX MS0INT (IO68ET, 2528km) i 548576 poena. U toku kontesta čujemo i nekoliko DX stanica iz JA,BY i W koje nisu radile u kontestu, a koje uspjevamo bez problema uraditi, što nam je malo popravilo raspoloženje.

Takmičarsku ekipu činili Zoran E73S i Daki E73XL.

U fotogaleriji sajta možete pogledati više foto detalja ove aktivnosti.

Da se upoznamo

e73s.jpg

DX robot

 
 

SOLAR ACTIVITY
Solar X-rays

Geomagnetic Field


DX ROBOT
VHF Aurora

144 MHz E-Skip

MS activity

MUF & Es activity

 

Poslednji preuzeti fajlovi

Top 5 - preuzimani fajlovi

eQSL.cc

Provjerite Vaš eQSL box!
Unesite Vaš znak i pritisnite
Provjeri


Callbook search

E7 callbook lookup:


QRZ callsign lookup:

Naš Grad - linkovi

Zvanični sajt grada Trebinja

 

Turistička organizacija Trebinja